• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Australische cricketspeler overlijdt na bal op hoofd

  De 25-jarige Phillip Hughes speelde als batsman voor South Australia.

  Drama in de Australische cricketwereld: slagman Phillip Hughes is vandaag overleden, nadat hij dinsdag een bal tegen zijn hoofd had gekregen. Een spoedoperatie kon hem niet meer redden. Hughes was 25 jaar.

  Hughes speelde als batsman voor South Australia tegen New South Wales in een Sheffield Shield-wedstrijd in Sydney. Hij timede zijn slag verkeerd en kreeg de bal net achter zijn linkeroor. Hij droeg nochtans een beschermende helm.

  Hughes viel meteen neer, werd lang behandeld op het veld en met een helikopter naar het ziekenhuis gevlogen. Daar onderging hij een spoedoperatie en werd hij in een kunstmatig coma gehouden. Zijn toestand was al die tijd kritiek.

  Het noodlottige ongeluk kreeg enorme aandacht in de Australische media, die regelmatig updates gaven over de gezondheidstoestand van Hughes. Tientallen ploegmaats, ex-ploegmaats en cricketofficials kwamen op bezoek.

  Maar alle steun mocht niet baten. Hughes stierf vandaag in het bijzijn van zijn familie en naaste vrienden. "Hij was niet meer bij bewustzijn sinds het ongeluk", luidde het in een statement van de dokter.

  Hughes was een talent. Hij debuteerde in 2009 voor Australië en speelde 26 testmatchen voor zijn land. Een vaste waarde werd hij echter nooit.

  Beelden van het incident (niet voor gevoelige kijkers):

  Tweets over het fatale ongeluk: