• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Damme over Kroatische goalgetter: "Vangen hem collectief op"

  Jelle Van Damme: "Met een punt naar huis."

  Standard moet donderdag Andrej Kramaric het scoren beletten. De spits van de Kroatische club Rijeka heeft dit seizoen al 27 keer gescoord. "We moeten niet focussen op één speler", vindt Standard-aanvoerder Jelle Van Damme, die een punt wil pakken in de Europa League.

  In eigen huis heeft Standard twee maanden geleden met 2-0 gewonnen van Rijeka. De terugmatch in Kroatië wordt andere koek volgens Jelle Van Damme.

  "In de Balkanlanden spelen ze met een goeie mentaliteit. Het zal eerder een fysieke wedstrijd worden dan een mooie wedstrijd. We zullen klaar moeten zijn om de duels aan te gaan", voorspelt de aanvoerder van Standard aan Sporza.

  "We moeten minstens met een punt naar huis. Dat is onze opdracht. Meer is extra."

  Rijeka kan donderdag rekenen op goalgetter Andrej Kramaric (foto). Die scoorde dit seizoen al 27 keer in 26 wedstrijden. "We moeten niet zo zeer focussen op een speler. In de heenmatch hebben we hem collectief afgestopt."

  "Rijeka is een stugge ploeg, een ploeg met ervaring. Er zit een lijn in. Als ze de ruimte krijgen, proberen ze ook te voetballen. Collectief zullen we goed moeten staan."

  U kunt morgen vanaf 18.45u naar Rijeka-Standard kijken in Sporza op Canvas/OP12 en op uw computer, tablet of smartphone. Frank Raes verzorgt het commentaar vanuit Kroatië. Op Radio 1 kunt u naar Geert Heremans luisteren.