• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Stoffel Vandoorne moet opnieuw snel de pits in

  Stoffel Vandoorne kan slechts twee rondjes afwerken.

  Ook op de tweede testdag in Abu Dhabi heeft Stoffel Vandoorne de McLaren-Honda snel moeten parkeren. De gloednieuwe Formule 1-bolide blijft met kinderziektes kampen.

  Testrijder Stoffel Vandoorne mag op het ultramoderne circuit van Yas Marina de McLaren voor volgend seizoen uittesten. Voor het eerst sinds 1992 zit er weer een Honda onder de motorkap, maar de technologie staat nog niet op punt.

  Vandoorne heeft slechts twee rondjes kunnen afwerken. Na een opwarmingsrondje was het Belgische racetalent vertrokken voor vier rondjes, maar de McLaren-Honda weigerde snel dienst. Net als dinsdag had de bolide af te rekenen met technische problemen.

  "Deel van leerproces"

  McLaren-teambaas Eric Boullier maakt zich nog weinig zorgen. "Dit maakt deel uit van het leerproces. Goed dat we die problemen al voor Kerstmis te ontdekken", reageert hij. "Liever dan in februari in Jerez. Elke kilometer die we in Abu Dhabi hadden kunnen racen, was bonus."

  McLaren en Honda hebben nu twee maanden om de auto klaar te stomen voor de testen in februari in Jerez. Het nieuwe Formule 1-seizoen begint op 15 maart in Australië.