• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Stadswaarborg moet Racing Mechelen redden

  Racing Mechelen wil met de lening structurele aanpassingen doen.

  De gemeenteraad van Mechelen heeft een stadswaarborg voor Racing Mechelen goedgekeurd. De tweedeklasser hoopt met een lening van een half miljoen euro uit de financiële problemen te raken. Ondertussen wordt er ook op zoek gegaan naar investeerders.

  Racing Mechelen kampte de laatste twee seizoenen met een structureel tekort van ongeveer 600.000 euro. De lening van een half miljoen euro van de stad Mechelen geeft de nodige ademruimte voor de tweedeklasser om oplossingen te zoeken.

  De club wil volgens Gazet Van Antwerpen met het geld de infrastructuur aanpassen aan de vereisten van de tweede klasse. De lichtinstallatie is een prioriteit zodat de thuiswedstrijden opnieuw op zaterdagavond kunnen plaatsvinden en er meer toeschouwers worden aangetrokken.

  Racing kijkt ook al verder vooruit. Momenteel lopen er onderhandelingen met investeerders over een vastgoedproject op de terreinen van de club, met eventueel een stadionwinkel van Albert Heijn. Zo zou de tweedeklasser het hoofd boven water moeten kunnen houden.

  Twee maanden geleden kwam de stad ook eersteklasser KV Mechelen tegemoet met een waarborg van 2 miljoen euro.