• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Maes: "Geloof niet dat Legia voet van het gaspedaal haalt"

  Peter Maes: "Hopelijk benutten we tegen Legia de kansen die we misten tegen Trabzon."

  Lokeren ontvangt morgen Legia Warschau, dat al geplaatst is, op de vijfde speeldag van de Europa League. Peter Maes weet dat als Lokeren nog wil overwinteren, het moet winnen. "Om zo de druk bij Trabzon te leggen", vertelt de Lokeren-coach. "We gaan voluit voor de drie punten", belooft zijn collega van Legia Warschau.

  Lokeren volgt op drie punten van Trabzonspor in zijn groep en heeft zijn lot niet meer in eigen handen. "We zijn sowieso afhankelijk van Trabzonspor, maar we kunnen niet meer doen dan zelf winnen, met goed voetbal", zegt Peter Maes.

  "Ons eerste doel was om het tot in de poulefase te schoppen, maar daarna hebben we een nieuw gecreëerd en wilden we overwinteren. En na vier matchen is dat mathematisch nog altijd haalbaar, al zijn onze kansen geen 80% meer natuurlijk."

  "We moeten trachten te winnen tegen een ploeg die nog ongeslagen is en zo de druk bij Trabzon leggen. Hopelijk benutten we tegen Legia de kansen die we misten tegen Trabzon."

  "Het kan dat Legia minder hard op het gaspedaal zal staan omdat het al geplaatst is, maar daar geloof ik niet in. Legia is een goed team. Niet alleen op het veld, maar ook mentaal. Het heeft een focus."

  "De Europa League heeft ons al veel geleerd. We nemen veel bagage mee naar de toekomst. We merkten dat we kwalitatief onze voet naast de anderen kunnen zetten, maar we moeten onze kansen afmaken."

  Vanaken: "Hebben laten zien dat we het niveau aankunnen"

  Hans Vanaken (foto) miste de vorige Europese wedstrijd door een schorsing, maar is nu weer beschikbaar. Ook de talentvolle middenvelder heeft de kwalificatie nog niet opgegeven. "We gaan alles geven om morgen te winnen", vertelt hij.

  "Afgelopen weekend ging het moeilijk tegen Westerlo, dat erg laag stond. Ik denk niet dat Warschau het zo zal aanpakken, al zullen ze zeker vanuit een goeie organisatie spelen. Ze kunnen ook goed omschakelen. Het wordt niet gemakkelijk."

  "We hebben als groep laten zien dat we dit niveau aankunnen. Iedereen kan mee. Het is intenser dan in België en het gaat een stapje sneller. Maar in elke match hebben we kansen gecreëerd. Dan is het wel jammer dat je die niet afmaakt."

  Legia-coach: "Spelen voor groepswinst"

  Met 12 op 12 is Legia Warschau nu al zeker van Europese overwintering. Toch neemt de Poolse landskampioen de verplaatsing naar Lokeren ernstig. "We willen absoluut winnen", zegt coach Henning Berg.

  "We hebben nu een mooie kans om de groep te winnen en die willen we grijpen. Als ons dat lukt, zijn we in de volgende ronde reekshoofd en dat kan een voordeel zijn. We gaan er dan ook alles aan doen om te winnen en de drie punten te grijpen."