• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De Wilde: "Olivier, ga nu voor 100 Europese duels"

  De teller van Deschacht komt vanavond op 80.

  Olivier Deschacht speelt vanavond zijn 80e Europese match voor Anderlecht. Hij beent recordhouder Filip De Wilde bij, die vanuit zijn doel Deschacht nog zag debuteren. De Wilde gunt het zijn opvolger en geeft hem een nieuw doel. "Ga door tot aan 100 matchen. Ik speelde 80 keer Europees voor Anderlecht, maar ook nog bij Lokeren en Sporting Lissabon." Lees onderaan dit artikel de hele reactie van De Wilde, maar eerst laten we Deschacht overschouwen.

  Deschacht voor zijn 80e match:

  "Mooiste Europese moment was tegen Celtic"

  Olivier Deschacht maakte in juli 2003 zijn Europese debuut bij Anderlecht. Nog in datzelfde seizoen maakte hij al zijn mooiste moment als speler meer. "We versloegen het grote Celtic met 1-0 nadat we al vroeg met zijn tienen gevallen waren."

  Deschacht na zege tegen Celtic in 2003

  De goal van Aruna tegen Celtic in 2003

  Toemaatje: Kompany kent legendarische commentator De Saedeleer niet

  "Minste moment was de uitschakeling tegen BATE"

  Anderlecht had in 2008 de kwalificatie voor de Champions League voor het grijpen, maar verslikte zich in de voorronde tegen BATE Borisov. Het trauma blijft Deschacht en Anderlecht achtervolgen. In de heenmatch (1-2 in Brussel) zat hij op de bank. In de return (2-2 in Wit-Rusland) stond hij wel in de basis.

  De Wilde: "Hij knokte zich altijd weer de ploeg in"

  Filip De Wilde herinnert zich nog de piepjonge Deschacht. "Ja, we hebben nog samengespeeld en ik maakte zijn debuut mee. In die periode hadden we echt een linksback nodig en enkele oudere spelers vonden hem de geknipte man. Toen zag je natuurlijk nog niet dat hij zo'n carrière zou opbouwen."

  "Doorheen de jaren was er een constante bij Olivier: welke linksachter Anderlecht ook haalde, hij bleef zich opnieuw in de ploeg knokken. Hij wist waar zijn kwaliteiten lagen en speelde daarnaar. Hij cijferde zich altijd weg voor de ploeg."

  "Ik vind het niet erg dat hij me onttroont. Records zijn er om te vallen. Ik stak Vercauteren voorbij en nu doet Olivier dat met mij. Hij is echt "Mister Anderlecht" geworden. Het is een uitstervend fenomeen dat iemand zo trouw aan een ploeg blijft."

  "Ik heb nog een uitdaging voor Olivier. Ik speelde ook nog Europees met Lissabon en Beveren. Dus daar heeft hij nog een record in het verschiet als hij meer dan 100 matchen haalt."

  "Ik hoop trouwens dat Anderlecht het waarmaakt tegen Galatasaray. Ze zijn alvast favoriet om te overwinteren en behaalden tot nu minder punten dan ze verdienden."