• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Atletico gaat door, Liverpool slikt late gelijkmaker

  Mandzukic scoorde drie keer voor Atletico.

  Atletico Madrid heeft zich vanavond verzekerd van een plaats bij de laatste 16. In diezelfde groep deed ook Juventus een goeie zaak. Liverpool moet met een bang hartje de slotspeeldag aanvatten en Monaco scoorde een erg belangrijke driepunter bij Leverkusen.

  Groep A

  Atletico Madrid - Olympiakos: 4-0

  Atletico Madrid rekende thuis eenvoudig af met Olympiakos. Het klom na 9 minuten al op voorsprong dankzij Raul Garcia, die van dichtbij in doel werkte.

  De resterende minuten stond Mario Mandzukic in de schijnwerpers. De vervanger van Diego Costa bewees zijn waarde met een hattrick. Hij profiteerde kort voor de pauze optimaal van een foutje van een Griekse verdediger.

  Na de rust deed Mandzukic er nog twee treffers bij. Hij stond telkens op de juiste plaats om een voorzet en een vrijschop binnen te knikken. Door de ruime zege mag Atletico ook na Nieuwjaar in de Champions League spelen.

  Malmö - Juventus: 0-2

  Juventus heeft de beste papieren om het tweede ticket te behalen. Llorente en Tevez schonken de Italiaanse kampioen de volle buit bij Malmö. Op de slotspeeldag staan Juve-Atletico en Olympiakos-Malmö nog op het programma.

  Groep B

  Loedogorets - Liverpool: 2-2

  Liverpool blijft op de sukkel in deze Champions League-campagne. Na een stevige blunder van Simon Mignolet kwam het na 3 minuten al op achterstand.

  Lambert kon Liverpool wel al snel op gelijke hoogte brengen en kort voor de rust kon Henderson aan de tweede paal de 1-2 in doel duwen.

  Maar Liverpool kreeg toch weer het deksel op de neus. Terziev schonk Loedogorets 2 minuten voor affluiten nog een punt. 

  Liverpool blijft zo met 4 punten op de derde plaats. De Engelsen ontvangen op de laatste speeldag Bazel en moeten dan strijden voor het resterende ticket.

  Bazel - Real Madrid: 0-1

  Mignolet en co mogen blij zijn dat ze dankzij Real Madrid nog een kans hebben op de volgende ronde. Real, dat al zeker was van de 1/8e finales, was voor een keer tevreden met een zuinige overwinning.

  U raadt het al: Cristiano Ronaldo tekende voor de enige treffer van de avond. Met zijn 71e CL-treffer komt hij op gelijke hoogte van Raul, wel nog altijd op 3 goals van Messi.

  Groep C

  Leverkusen - Monaco: 0-1

  Monaco heeft een erg geslaagde avond achter de rug. De Fransen scoorden nog maar hun tweede treffer in deze campagne, wel goed voor de volle buit.

  Ocampos, na 70 minuten de vervanger van Ferreira-Carrasco, werkte meteen na zijn invalbeurt de 0-1 in doel op aangeven van Nabil Dirar.

  Door de zege van Monaco, dat op 1 punt van leider Leverkusen komt, is het Europese avontuur van Benfica definitief afgelopen.

  Leverkusen is al zeker van de volgende ronde, Monaco en Zenit mogen het op de slotspeeldag in een onderling duel uitvechten.