• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Allaerts: "Duivels stagneren wat sinds het WK"

  Paul Allaerts: "Niet plots achter alles vraagtekens zetten."

  Paul Allaerts werkt al bijna twee jaar in alle luwte als technisch directeur bij de KBVB. Tijd voor een lang gesprek, vond Sporza. Voetbaljournalist Peter Vandenbempt ging vandaag bij de ex-topscheidsrechter langs en stelde hem honderduit vragen.

  Paul Allaerts was jarenlang een van de beste scheidsrechters van België, maar sinds hij zijn fluitje heeft opgeborgen, werkt hij als technisch directeur bij de voetbalbond.

  Vandenbempt vroeg hem naar de Rode Duivels en de rol van Marc Wilmots. "We hadden misschien iets meer dan 5 op 9 verwacht in de EK-voorronde, maar het is niet nodig om daarom plots achter alles vraagtekens te zetten."

  Toch ziet Allaerts dat de Rode Duivels geen stappen vooruit hebben gezet sinds het WK. "Er is eerder sprake van stagnatie. Maar ik vind ook dat Marc Wilmots soms te hard wordt aangepakt. Nu het wat minder gaat, is het opeens allemaal slecht."

  Wilmots' naam werd de voorbije maanden al eens in contact gebracht met Schalke 04. Toch bleef hij bij de Rode Duivels. "Maar als er morgen een club met een mooi aanbod passeert... Er zijn geen zekerheden in het voetbal", is Allaerts realistisch.

  Vandaag nog meer

  Paul Allaerts praat onder meer ook over onze scheidsrechters en doellijntechnologie, de ontslagen bij de voetbalbond en de toekomst van de Rode Duivels. Vandaag leest u er hier alles over.