• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Aanvoerder Anderlecht U19: "Volgende match in Vanden Stockstadion spelen"

  Matthys traint sinds dit jaar mee met de A-ploeg van Anderlecht.

  Anderlecht heeft zich gisteren overtuigend geplaatst voor de volgende ronde van de Youth League, een Europese competitie voor spelers onder 19 jaar. De U19 van paars-wit versloegen Galatasaray met 2-0. "In de achtste finale zullen we waarschijnlijk sterkere tegenstanders tegenkomen", blikt aanvoerder Hervé Matthys bij Sporza al vooruit.

  Anderlecht heeft na de overwinning tegen hun leeftijdsgenoten van Galatasaray 12 punten en is zeker van groepswinst in een groep met ook Arsenal en Dortmund.

  "Als groep hebben we schitterend gespeeld tegen Galatasaray. Niet alleen technisch, maar ook op mentaal vlak. We hadden dan ook iets recht te zetten na het 3-0-verlies in Turkije."

  "Deze overwinning is belangrijk voor ons vertrouwen. In de volgende ronde zullen we waarschijnlijk sterkere tegenstanders tegenkomen. We zullen zien hoe dat verloopt. Er is ons beloofd dat we dan in het Constant Vanden Stockstadion mogen spelen. Dat zou heel mooi zijn."

  Na de match kwam manager Herman Van Holsbeeck de jonge garde persoonlijk proficiat wensen. "Hij zei ons dat hij heel trots was op onze prestatie en ook over de manier waarop."

  "Ik denk dat het belangrijk is dat wij als jonge spelers contact hebben met het bestuur. Het geeft blijk van vertrouwen. Hopelijk kan de A-ploeg hetzelfde resultaat neerzetten tegen Galatasaray. Bij de U19 dromen we er allemaal van om ooit in de Champions League te spelen. Anders moet je geen voetballer worden."

  "De U19 is een vriendenkring en dat zie je"

  Terwijl de jeugd van Anderlecht hoge ogen gooit in de Youth League, staan de beloften in eigen land niet bovenaan het klassement.

  "We hebben natuurlijk een wedstrijd minder gespeeld, dat mag je niet vergeten. In de competitie sluiten vaak ook oudere spelers aan. Voor de rest heb ik daar geen uitleg voor."

  "Samen met twee andere jongens van deze ploeg train ik al samen met de A-ploeg, maar de meeste jongens van de U19 trainen altijd samen. Deze groep is een vriendenkring en dat zie je ook op het veld."