• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vandoorne: "Trots om in McLaren Honda te rijden"

  Vandoorne rijdt als eerste met een McLaren Honda.

  McLaren heeft de Mercedes onder de motorkap vervangen door een Honda. Daarmee is een legendarische combinatie van chassis en motor herenigd. De jonge Belg Stoffel Vandoorne kreeg de eer om in Abu Dhabi de eerste kilometers af te malen, maar had veel problemen.

  De F1-teams zijn na het seizoen in Abu Dhabi gebleven om al te testen voor volgend seizoen. En dat werd een belangrijk moment voor McLaren, want het rekent in 2015 opnieuw op een Honda-motor.

  Stoffel Vandoorne mocht als reserverijder bij McLaren als eerste het circuit op met een "interim" McLaren Honda. Maar door een elektronisch probleem liep de test niet zoals gehoopt. 

  Vandoorne stond vooral stil in de pits, maar kon toch enkele rondjes afwerken, vooraleer hij stilviel op het circuit en een rode vlag veroorzaakte. 

  Toch was hij tevreden. "Ik wil eerst en vooral zeggen dat ik me heel trots voelde met het Honda-logo op mijn racepak. Tot nu was McLaren Honda voor mij enkel een hoofdstuk in de F1-geschiedenis. Het is opwindend dat ik er deel van mag uitmaken."

  "Ik kon wel wat feedback leveren, maar had toch gehoopt wat meer rondjes af te kunnen werken. Hopelijk zijn de grootste problemen opgelost tegen morgen voor een nieuwe testronde."

  Reünie na 22 jaar

  McLaren en Honda gingen in 1992 uit elkaar na een erg succesvolle samenwerking. Met Ayrton Senna (1988, 1990, 1991) en Alain Prost (1989) werd het vier keer op rij wereldkampioen.