• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vanderhaeghe: "Hasi wilde me als T2 bij Anderlecht"

  Yves Vanderhaeghe: "Chevalier kan niets verbergen."

  Bijna werkte Yves Vanderhaeghe als assistent-trainer voor Anderlecht, Teddy Chevalier is een moeilijke jongen en de keek op de week van Filip Joos: we hebben de opvallende passages uit Extra Time gebundeld in dit artikel.

  "Teddy Chevalier een moeilijke jongen? Ja"

  De centrale gast, ditmaal Yves Vanderhaeghe, krijgt voor de uitzending een resem ja-neen-vragen voorgelegd. Op de vraag of zijn spits bij KV Kortrijk Teddy Chevalier een moeilijke jongen is, geeft de trainer een duidelijk antwoord: "Ja".

  "Aruna was het grootste talent in mijn team"

  Het grootste talent waarmee Yves Vanderhaeghe samenspeelde? Dat moet Alin Stoica zijn. Vanderhaeghe: "Neen. Aruna Dindane! Een speler die heel veel kon. Hij werd hier als talent gedropt en toonde enorm veel klasse, talent, techniek en snelheid. Hij was onvoorspelbaar en onverdedigbaar met telkens een andere beweging. Ik had verwacht dat hij een grotere carrière zou maken."

  Vanderhaeghe: "Eventjes gesproken met Hasi"

  Yves Vanderhaeghe scheert in zijn debuutjaar als hoofdtrainer hoge toppen met KV Kortrijk, maar hij had net zo goed in het Astridpark kunen werken. "Besnik Hasi heeft in het tussenseizoen gevraagd of ik T2 wilde worden. We hebben eventjes met elkaar gesproken, maar ik had toen mijn woord al aan Kortrijk gegeven om T1 te worden. Ik heb niet getwijfeld om toch nog naar Anderlecht te gaan."

  De keek op de Week

  Eindigen doen we in schoonheid met de Keek op de Week van Filip Joos: de Zizou van Lierse en de Zizou van Frankrijk; de supporter van Standard die voor de match zeer zegezeker was; Depoitre met zijn rug naar doel en Kabananga haalt zich ieders woede op de hals.