• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Stevens is nieuwe coach in Stuttgart, Koster is zijn assistent

  Huub Stevens krijgt een nieuwe kans in Duitsland.

  Stuttgart heeft een dag na het ontslag van Armin Veh al een nieuwe T1 gevonden. De 60-jarige Nederlander Huub Stevens neemt het zaakje over. Stevens was eind vorig seizoen al coach van Stuttgart en behoedde de Duitse club toen voor degradatie. Hij zal in zijn taak worden bijgestaan door Adrie Koster.

  De klad zit er stevig in bij Stuttgart. Nog niet zo lang geleden was het een topclub in de Bundesliga, maar de jongste tijd hebben de supporters niet veel meer te vieren. Na 12 speeldagen bevindt de club zich op de laatste plaats met slechts twee overwinningen en tot overmaat van ramp ging Stuttgart er al uit in de eerste ronde van de beker.

  Armin Veh werd het allemaal te veel en daarom besliste de trainer gisteren om de plaat te poetsen. Stuttgart werd koud gepakt en wilde best met Veh verder, maar moest dus op zoek naar een vervanger.

  Die heeft de club nu al gevonden in de persoon van Huub Stevens. De 60-jarige Nederlander verdiende zijn strepen in Duitsland als coach van Schalke 04, Hertha BSC, FC Köln en Hamburg. Eind vorig seizoen had hij de leiding bij Stuttgart al eens in handen en behoedde hij de club voor degradatie, maar een langer verblijf was toen niet aan de orde.

  Stevens krijgt de assistentie van Adrie Koster (foto). Die zat zonder club sinds zijn fiasco bij de Nederlandse beloften. Daarvoor was Koster hoofdcoach bij onder meer Club Brugge en Beerschot.

  Tweets van Stuttgart: