• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Politie pakt 95 Ajax-hooligans op in Parijs: "Gevecht vermeden"

  Enkel 850 Ajax-fans met een ticket mogen naar Parijs reizen.

  De Franse politie heeft rond middernacht 95 Ajax-fans opgepakt in een bar in Parijs, waar vanavond PSG-Ajax wordt gespeeld in de Champions League. De 95 waren gewapend, hadden een verbod om de wedstrijd bij te wonen en waren uit op een confrontatie met PSG-fans.

  De Nederlandse en Franse hooligans hebben een gewelddadig verleden. Slechts 850 Ajax-fans kregen de toelating om naar de Franse hoofdstad af te zakken onder politiebegeleiding.

  De politie is echter beducht voor georganiseerde gevechten door andere fans die naar Parijs komen. Zaterdag kwam er daarom al een afreisverbod voor Nederlandse fans zonder ticket.

  De Amsterdamse hooligans zouden in de buurt van de Eiffeltoren hebben willen vechten met supporters van PSG. De politie kreeg lucht van de zaak en pakte rond middernacht 95 Ajax-aanhangers op in een café.

  Geen van hen bleek een toegangsticket te hebben voor de wedstrijd van vanavond. Bovendien bleken ze heel wat ijzeren staven, boksijzers en bivakmutsen bij zich te hebben.

  41 jongens zijn in de loop van de nacht vrijgelaten, de andere 54 zijn in voorlopige hechtenis genomen. "We hebben een gevecht vermeden", luidde het bij de politie.

  Nederlanders kunnen zwaar gestraft worden

  De ordehandhavers blijven ook de komende uren waakzaam, want beide clubs hebben een zware reputatie voor voetbalgeweld. Tijdens hun onderlinge duel in Amsterdam werden al 80 hooligans, vooral Fransen, opgepakt. Nederlanders zonder kaartje hangt een celstraf van maximaal zes maanden en 30.000 euro boete boven het hoofd.