• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Leinders: "Vandoorne is helemaal klaar voor de F1"

  Stoffel Vandoorne werd in 2014 vicekampioen in de GP2, de wachtkamer van de F1.

  Voor F1-kenner Bas Leinders heeft Stoffel Vandoorne "meer bewezen dan nodig is om naar de Formule 1 over te stappen. Het beste is dat Vandoorne in 2015 een zitje bij McLaren krijgt", zegt onze landgenoot bij Sporza radio.

  Stoffel Vandoorne won afgelopen weekend nog de eerste GP2-race in Abu Dhabi en sloot het seizoen in de wachtkamer van de Formule 1 af als vicewereldkampioen.

  Bas Leinders weet genoeg. "Stoffel heeft meer bewezen dan nodig om in de Formule 1 te raken. Hij werd vorig jaar als rookie vicewereldkampioen in de World Series en dat deed hij nu over in de GP2. Hij bleef zelfs Nasr voor, die al getekend heeft bij Sauber."

  Vandoorne is al testrijder bij McLaren. "Hij mag deze week trouwens als enige twee dagen testen met de nieuwe McLaren-Honda. Hij is klaar voor de Formule 1."

  "Stoffel kan ook niet zo veel meer leren in de GP2. Hij won vier keer en overwon een dipje in het midden van het jaar. Mogelijk rijdt hij er volgend jaar weer, maar het beste zou zijn dat hij gewoon teamgenoot wordt van Button, of Alonso als die komt, bij McLaren."

  "Vandoorne is het grootste talent in vele jaren. En zijn grootste troef is dat hij aan zijn talent werkt. Ik denk niet dat geld een probleem is in zijn loopbaan, zijn talent moet volstaan. Maar mochten enkele grote Belgische bedrijven achter McLaren staan, zou dat nog een beetje verschil kunnen maken."

  Leinders: "Hopelijk spannender in 2015"

  Bas Leinders overschouwde ook nog het afgelopen F1-seizoen. "Hamilton verzamelde het meeste zeges en dan ben je sowieso de verdiende wereldkampioen, al blijft de auto het allerbelangrijkste in de Formule 1."

  "Nico Rosberg deed het ook uitzonderlijk goed. Hij is een betere rijder dan iedereen denkt en zal Hamilton wel verrast hebben. Rosberg hield het WK nog spannend."

  "Maar hopelijk wordt het in 2015 toch spannender als ook andere renstallen weer voorin strijden. Ik denk wel dat de Mercedes-motor de beste zal blijven, maar hopelijk kan Red Bull een betere auto maken en kunnen ploegen de achterstand op Mercedes inhalen."