• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Jan Mulder: "Het is net een kleuterschool bij Anderlecht"

  De analisten van Extra Time hebben gisterenavond een stevig boompje opgezet over het gedrag van Anthony Vanden Borre en Aleksandar Mitrovic tijdens Charleroi-Anderlecht. "Om je dood te ergeren", zegt Jan Mulder. "Vanden Borre moet als eerste voor de spiegel gaan staan", vindt Marc Degryse.

  Anderlecht vertoonde op Charleroi een aanzienlijk gebrek aan vechtlust en inspiratie. "Ik heb geen goed Anderlecht gezien", begint Jan Mulder eerst nog voorzichtig aan zijn analyse.

  "Als je wat enthousiasme vertoont - zoals Charleroi - dan ga je vanzelf beter spelen. Je kunt tactisch en technisch tekortkomen, maar dit gaat om mentaliteit en wedstrijdingesteldheid. Kom op, zeg."

  Vanden Borre excuseerde zich na de wedstrijd bij de paars-witte fans en zei dat de ploeg als "dikke nekken" gespeeld had. Marc Degryse: "Vanden Borre is de eerste die voor de spiegel moet gaan staan. Hoe hij aan zijn wedstrijd begon: zo slordig en nonchalant."

  "De laatste weken speelde hij zeer goed, maar nu was hij afwezig. De bal te ver van zijn voet, passief in de eigen 16 bij het verdedigen, er simpel afgelopen worden, zijn vervanger geen hand geven: dit kan niet."

  Jan Mulder treedt Degryse bij: "Ik begrijp dat de mensen van het openbaar vervoer staken, maar als je dan zo'n Vanden Borre ziet spelen: met zijn salaris hoef je toch niet te staken?"

  "Een klein beetje meer discipline in dat team is hoogstnodig"

  Ook het akkefietje tussen Mitrovic en Tielemans bij een vrije trap kwam ter sprake. Mulder: "Voor de zoveelste keer die vergadering bij een vrijschop: het is net een kleuterschool. "Het is mijn bal, want ik heb hem als eerste gekregen van mama." Om je dood te ergeren, het is ontolereerbaar gedrag. Dit gebeurt nu al voor de vierde keer. Besnik Hasi, die ik nochtans een goeie trainer vind, is niet streng genoeg. Een klein beetje meer discipline in dat team is hoogstnodig. "

  "Tielemans moest die vrije trap nemen", zegt Degryse. "Dat was op voorhand afgesproken. Maar Mitrovic ging de bal weer opeisen, het is zijn schuld. En dat na de match op Gent, waar hij ook niet mocht en de bal in de muur trapte. Kijk: op Arsenal hebben we gezien hoe goed Mitrovic kan zijn. Daar viel hij fantastisch in en maakte hij het verschil. Hij is dan wel een paar kilo's vermagerd, ik vind dat er nog een paar af mogen. En zijn gedrag van "ik wil de beste zijn en ik wil die vrije trap nemen" moet veranderen."