• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Hasi: "We hebben stappen gezet in Europa"

  Besnik Hasi wil niet te hard van stapel lopen.

  Anderlecht kan morgen eindelijk komaf maken met een vervelende statistiek. Het is al 14 jaar geleden dat Anderlecht nog eens Europees kon overwinteren vanuit de Champions League. Maar Besnik Hasi houdt zich niet met zulke scenario's bezig. "Galatasaray is een gewond dier dat er zomaar weer kan staan", waarschuwt de coach.

  Anderlecht staat in groep D op de 3e plaats met 2 punten, Galatasaray sluit de rij met 1 punt. Als de Belgische landskampioen morgen de drie punten thuis kan houden, mag het na Nieuwjaar ook aan de bak in de Europa League.

  Galatasaray kon in deze Champions League-campagne nog niet te veel potten breken en dus lijkt Anderlecht woensdag favoriet. Is dat ook de mening van RSCA-trainer Besnik Hasi? "Neen", was zijn duidelijke antwoord op het perspraatje.

  "Het is een zeer verkeerde instelling om te denken dat we morgen zomaar over hen zullen gaan. Die fout gaan we niet maken. We gaan een heel, heel moeilijke wedstrijd tegemoet."

  "Galatasaray zit in een mindere periode, maar wij hebben zaterdag ook gemakkelijk verloren (3-1 bij Charleroi). De Turken hebben veel ervaring en topspelers. Het is een gewond dier dat er zomaar weer kan staan. Het zal niet vanzelf gaan."

  Hasi denkt dus nog niet aan de felbegeerde Europese overwintering, maar toont zich wel tevreden over de gespeelde CL-matchen. "Enkel tegen Dortmund hebben we verdiend verloren (0-3). In de andere matchen hebben we te weinig gekregen."

  "Maar ik heb goeie moed. We hebben in Europa stappen gezet, zonder daar veel punten voor te krijgen. We hebben altijd durven te voetballen tegen grote clubs. Als we ons kwalificeren met deze jonge ploeg, zal dat fantastisch zijn."

  "Eerlijk: bij de loting zag ik iedereen met zijn ogen draaien. "Tegen die ploegen gaan ze geen punt pakken", klonk het. Dat was toen misschien ook wel de realiteit. Maar vier matchen later is de werkelijkheid toch anders. Met een beetje geluk hadden we meer punten. Maar de focus mag niet liggen op het feit dat we nu eens niet laatste in onze groep kunnen eindigen. We moeten ons concentreren op de match."

  "Met Steven in de ploeg hebben we meer evenwicht"

  Besnik Hasi recupereert voor de match tegen Galatasaray een belangrijke schakel: Steven Defour is weer speelklaar. "Alle spelers zijn belangrijk, maar in een jonge ploeg zijn ervaren spelers belangrijk."

  "Met Steven in de ploeg hebben we meer evenwicht. Hij is een verlengstuk van mij. Hij staat op het middenveld en kan sommige elementen misschien ook anders zien. Hij is mentaal klaar. Ik hoop dat hij fysiek ook in orde is om te starten."