• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Hasi: "Doen alles om operatie bij Suarez te vermijden"

  Matias Suarez kampt met een overbelasting van zijn linkerpatellapees.

  In plaats van te schitteren in de Champions League werkt Matias Suarez hard om zijn knie weer fit te krijgen. Hij trok daarvoor ook naar het Milan-lab en een dokter van Barcelona. "We doen echt alles om een nieuwe operatie te voorkomen, anders zal hij mentaal heel sterk moeten zijn", zegt Anderlecht-coach Besnik Hasi in de kranten.

  Na een operatie aan de rechterknie van Suarez vorig jaar raakte dit seizoen de patellapees van zijn linkerknie overbelast. De Argentijnse spits was maar een schim van zichzelf en begin november besliste de club om hem in alle rust aan zijn herstel te laten werken.

  Hij doet dat dagelijks bij de vermaarde kinesist Lieven Maesschalck. "Het is goed dat Suarez naar hem gaat", zegt Hasi. "Hij kon geen drie matchen per week meer aan. Na zijn laatste invalbeurt op Kortrijk kon hij thuis de trap niet meer op door de pijn. Dat was niet normaal, toen wisten we dat we moesten ingrijpen."

  "Maesschalck zal hem tot het uiterste pushen, maar de pijn valt blijkbaar nogal mee. Hij doet oefeningen die minder belastend zijn dan voetbaltrainingen. De bedoeling is om de spieren rond de pees te versterken, zodat hij straks weer kan spelen zonder operatie."

  De club wil niets aan het toeval overlaten en laat Suarez alle wegen behandelen om weer de oude te worden. Zo bezocht de Argentijn het befaamde Milan-lab.

  "We hebben goeie contacten met Jean-Pierre Meersseman, de ex-clubdokter van Milan", zegt Hasi. "Suarez werd op Milanello anderhalve dag getest. Wellicht zal hij in de toekomst een mondstuk moeten dragen om het evenwicht in zijn lichaam te herstellen." Met zo'n "bite" werden eerder Steven Defour, Dennis Praet en Kim Clijsters geholpen.

  Suarez ging niet alleen naar Milaan, maar ook naar Barcelona. Daar zocht hij Ramon Cugat op, de dokter die de lokale vedetten Xavi, Fabregas en Eto'o succesvol behandelde en gebruik durft te maken van revolutionaire methodes.