• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Galatasaray-fans leggen jeugdmatch kwartier stil

  De buit is binnen voor de jongeren van Anderlecht.

  De jongeren van Anderlecht hebben zich geplaatst voor de achtste finales van de UEFA Youth League, de Champions League voor -19-jarigen. In hun vijfde groepswedstrijd wonnen ze met 2-0 van Galatasaray. Turkse fans verstoorden de wedstrijd met bommetjes.

  Na één minuut moest de scheidsrechter de wedstrijd in Denderleeuw al onderbreken, omdat de supporters van Galatasaray vuurwerk op het terrein hadden gegooid.

  Na een kwartier kon er weer gevoetbald worden. Net voor de pauze opende Alper Ademoglu, een Belgische jeugdinternational met Turkse roots, de score voor Anderlecht. Op het tweede doelpunt was het wachten tot in de toegevoegde tijd. Aaron Leya Iseka, de broer van Michy Batshuayi, legde de eindstand vast.

  Na vijf wedstrijden en 12 op 15 zijn de jongeren van Anderlecht zeker van een plaats in de achtste finales.