• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Courtois en Kompany genomineerd voor UEFA-elftal van 2014

  Courtois en Kompany bij de Rode Duivels.

  Net als vorig jaar zijn Chelsea-doelman Thibaut Courtois en Manchester City-verdediger Vincent Kompany de enige Belgen die in het UEFA-team van het jaar kunnen geraken. In totaal zijn 40 spelers genomineerd.

  Courtois en Kompany waren vorig jaar al genomineerd en maken nu opnieuw deel uit van de 40 kanshebbers. Courtois krijgt in doel concurrentie van Manuel Neuer (Bayern München), Gianluigi Buffon (Juventus) en de Portugees Beto (FC Sevilla).

  Bij de verdedigers neemt Kompany het op tegen onder anderen Sergio Ramos (Real Madrid), Mats Hummels (Dortmund), Philipp Lahm (Bayern München), de Uruguayaan Diego Godin (Atletico Madrid) en de Oostenrijker David Alaba (Bayern München).

  Arjen Robben (Bayern München), Toni Kroos (Real Madrid), Angel Di Maria (Manchester United), James Rodriguez (Real Madrid) en Paul Pogba (Juventus) zijn enkele van de genomineerden bij de middenvelders.

  Voorin kan op de website van de UEFA gestemd worden op onder meer Gareth Bale (Real Madrid), Diego Costa (Chelsea), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Zlatan Ibrahimovic (PSG), Lionel Messi (Barcelona) en Neymar (Barcelona).

  Vorig jaar slaagden Rode Duivels Courtois, die maandag trouwens ook al genomineerd werd voor FIFA-elftal van het jaar, en Kompany er niet in hun nominatie te verzilveren.

  U kunt Courtois en Kompany in de ploeg stemmen

  U kunt stemmen voor Courtois en/of Kompany door naar de website van de UEFA te surfen. Als u hier klikt, komt u meteen op de goeie pagina. U heeft tijd tot begin januari. De poll is nog maar net online. In de eerste vier uur hebben al bijna 580.000 voetbalsupporters hun stem uitgebracht.