• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  André Greipel duwt nu al 1.400 watt

  De Lotto-renners laten zich testen voor het nieuwe wielerseizoen.

  De wegrenners zijn aan de voorbereiding voor het nieuwe seizoen begonnen. Bijna twee maanden voor de start hebben de renners van de Lotto-ploeg zich laten testen door de Vrije Universiteit Brussel. Op het programma: een krachttest, een coördinatietest en een concentratrietest.

  30 seconden sprinten

  Hoe hard kan een renner trappen? Hard! Zeker als André Greipel op de trappers gaat staan. De Duitse sprinter haalt nu al een piekvermogen van om en bij de 1.400 watt. In een echte sprint piekt Greipel naar 1.700 tot 1.800 watt.

  Van den Broeck: "Niks voor mij"

  Ook Jurgen Van den Broeck moet een sprintje trekken. Niet meteen om zijn piekvermogen te meten, wel om de coördinatie te meten tussen zijn linker- en rechterbeen. Die zit snor, maar VdB zit wel kapot na zijn sprintje.

  Kleurenspel

  Hoe snel reageren wielrenners? De jonge klimmer Louis Vervaeke (21) doet een kleurentest.