• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Van Aert gaat meer dan het dubbele verdienen"

  Wout van Aert tekent een nieuw en verbeterd contract tot 2018.

  De goeie resultaten van Wout van Aert leggen het 20-jarige crosstalent geen windeieren. Zijn team Vastgoedservice-Golden Palace brak zijn contract tot 2018 open. "Eind vorige week - nog voor zijn straffe zege in Koksijde - hebben we Wout een verbeterd voorstel gedaan. Wout zal nu meer dan het dubbele gaan verdienen", zegt teammanager Geert Vanhoof.

  Beloftewereldkampioen Wout van Aert proeft dit seizoen al af en toe van de profcrossen, en hoe: met de Koppenbergcross en Koksijde won hij al twee klassiekers. Tussendoor won hij ook nog eens het EK bij de beloften.

  Ook Timmy Simons, speler van Club Brugge en medemanager van het wielerteam, stond erop om Van Aert passend te verlonen. "Loon naar werken lijkt mij de meest correcte manier om samen te werken", zegt Simons.

  "Wout maakte de voorbije maanden in die mate progressie dat hij minstens dubbel zo goed presteert als we van hem verwacht hadden. Dan mag hij ook minstens twee keer zoveel verdienen."

  Van Aert is ook opgetogen: "Het voelt fantastisch om zoveel waardering en vertrouwen te krijgen van de ploeg. In één jaar tijd is mijn contract al twee keer aangepast. Dat ik er zelf niet om gevraagd heb, toont nog meer aan dat de teamleiding in mij gelooft."

  "Ik ben dan ook heel blij dat ik eind vorig seizoen in dit project ben gestapt. Dat ik het team zaterdag kon bedanken met een klinkende overwinning in Koksijde maakt het plaatje compleet."

  Van Aert: "Liever boterhammen met confituur dan spaghetti"

  Wout van Aert is hot dezer dagen in veldritland en hij mocht het gisteren dan ook komen uitleggen in Café Corsari. Bekijk de video hieronder.

  Enkele quotes van Van Aert:

  "Misschien ben ik al een beetje een grote jongen. Ik had dit voor het seizoen helemaal niet verwacht en heb nog geen tijd gehad om daarover na te denken."

  "Voor het seizoen zat Koksijde niet in mijn planning. Maar omdat er geen belofterace voor de wereldbeker plaatsvond, beslisten we toch maar om bij de profs te starten. Voor de punten en omdat die live op tv komt."

  "Ik ben niet zo bezig met Sven Nys kloppen. Sven heeft al zoveel bereikt. Ik heb heel veel respect voor hem en ben blij dat ik hem af en toe kan kloppen. Ik ben er zeker van dat ik nog vaak door hem geklopt zal worden."

  "Ik vind het knap hoe Niels Albert al de klik heeft gemaakt naar het ploegleidersschap. Hij heeft me al veel geholpen, met de tactiek in de koers, info over de concurrenten..."

  "Mijn ambitie ligt in het veldrijden. De weg heeft mij nooit echt aangesproken, veldrijden is mijn passie."