• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vanderhaeghe: "Nog nooit zo'n uitgebalanceerde groep"

  Vanderhaeghe: "Waarom moet ik PO I als ambitie uiten?"

  KV Kortrijk is met een 9/9 de top vijf ingedoken. De ploeg oogst lof en coach Yves Vanderhaeghe was te gast in Extra Time. Hij roemt zijn ploeg, maar houdt de ambities bescheiden in zijn eerste seizoen als hoofdcoach.

  Kortrijk is na een mindere seizoensstart helemaal op dreef. "Toen ik in het begin van het seizoen spelers moest wisselen, had ik enkel beloften op de bank zitten. Met alle respect, maar die waren nog niet klaar om twee matchen op niveau te spelen, misschien nog geen halfuur."

  Blessures waren dus het probleem. "We hadden in het begin van het seizoen vijf geblesseerde titularissen. Eind augustus werd de kern in de breedte versterkt en toen ik na acht speeldagen mijn spelers recupereerde, kreeg ik er zo een sterke bank erbovenop. Kortrijk had nog nooit zo'n uitgebalanceerde groep."

  "Als ik nu iemand moet vervangen, verandert er amper iets. Ik kan wisselen en weet dat mijn ploeg niet verzwakt. Ik kan zelfs Stijn De Smet inbrengen. Normaal is hij sowieso een starter bij Kortrijk, maar hij zette het seizoen in met een blessure. Maar als hij invalt, brengt hij een meerwaarde."

  "We zijn momenteel goed bezig en zitten in een goeie reeks. Maar we staan nu wel voor een moeilijk programma. Laten we de komende acht matchen nog maar afwachten en nog bescheiden blijven."

  "Waarom zou ik een ambitie voor PO I uitspreken? We waren vooraf al tevreden met een rustig seizoen voor een eerste jaar met een debuterende hoofdcoach."

  Marc Degryse: "Yves toont dat hij het kan en is goed bezig." "Maar ik wil beoordeeld worden op het einde van het seizoen", zegt Vanderhaeghe.

  "Chevalier moet eerst tot 10 tellen"

  Met Teddy Chevalier heeft Yves Vanderhaeghe een explosieve speler onder zijn hoede. "Hij is absoluut een hevig baasje, maar toch wordt zijn nervositeit uitvergroot."

  "Teddy is nogal koleriek en kan niets wegsteken. Hij is "pur sang" en is hoe hij is. Ik heb hem al vaak gezegd dat hij eerst tot 10 moet tellen en dan pas reageren. Het is wel belangrijk dat hij voelt dat hij van waarde is in de groep."