• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vandenbempt: "Bij Anderlecht zijn makelaars probleem, meer dan spelers"

  Dennis Praet en co. gingen onderuit in Charleroi: "Mentaliteitsprobleem."

  Peter Vandenbempt laat in zijn wekelijkse analyse zijn licht schijnen over de nieuwe leider, Club Brugge, na de 4-2-zege tegen Waasland-Beveren, het smadelijke verlies van Anderlecht in Charleroi en de zege van het jonge Genk tegen KV Mechelen.

  Beter dan Club is er momenteel niet op onze velden

  Club Brugge is de ploeg in vorm. Veel beter dan Club Brugge vinden we op dit moment niet op onze velden. 

  Ze deden zaterdag heel hard hun best om niet te veel belang te hechten aan die leidersplaats, maar wees er maar zeker van dat dat een boost zal geven.

  Hun huidige superioriteit en bloedvorm zien ze nu ook weerspiegeld in de stand. Het is een terechte leider: veel kansen, veel goals, spektakel, spelvreugde.

  Mensen die veel te snel smalend deden over het werk van Preud'homme of stonden te gniffelen bij alweer een mislukking van het duo Verhaeghe/Mannaert, die hebben nu een moeilijk moment.

  Club Brugge is overrompelend. Maar dat biedt geen enkele garantie voor de nabije en verre toekomst, zelfs niet voor de topper van komende zondag tegen Anderlecht. Maar de Club-supporters mogen op zijn minst toch hard hopen.

  Probleem bij Anderlecht ligt bij makelaars meer dan bij spelers

  Anderlecht ging zaterdag smadelijk onderuit in Charleroi. Er werd daarbij gefocust op Besnik Hasi en zijn uitspraak dat Charleroi maar een "opwarmertje" was in het vooruitzicht van de matchen tegen Galatasaray en Club Brugge. 

  Maar dat was niet fair tegenover Hasi. Wij willen graag dat buitenlandse trainers onze taal spreken en daar wordt hij toch gepakt op een wat ongelukkige woordkeuze. Want ik denk dat dat het laatste is wat Besnik Hasi wel heeft gezegd, integendeel. Dat bleek niet uit de rest van zijn discours en zeker niet uit zijn opstelling.

  Het was een mentaliteitsprobleem bij Anderlecht, dat met de verkeerde ingesteldheid voetbalde. Dat is toch zorgwekkend: aan de vooravond van duels in de Champions League - vijf keer nu - kon Anderlecht maar één keer winnen. Spelers die à la carte hun wedstrijden uitkiezen, dat is niet zo goed.

  Deschacht sprak harde woorden: "Spelers zijn gaan zweven en moeten minder kranten lezen." Maar ik moet zeggen dat de oudere en ervaren spelers niet beter waren.

  Eerlijk gezegd: het probleem is meer de makelaars dan de spelers zelf. Die makelaars roepen nu al de hele tijd over die jonge spelers dat ze klaar zijn voor het buitenland. In de maand november worden er echter geen transfers gedaan. Dat is kwalijk en niet de manier waarop je jonge spelers begeleidt.

  Het beste bewijs is Dennis Praet: die zat er zeer mee verveeld dat zijn manager had gezegd dat hij klaar was voor het buitenland. Maar dat is dan ook een slimme voetballer.

  Supporters kunnen zich weer identificeren met jong Genk

  Genk heeft zich na een moeilijk seizoensbegin in de top zes genesteld. En dat met jeugdige spelers. Ik vind dat een zeer goed signaal.

  Genk heeft zijn recentelijke successen eigenlijk te danken aan de jeugd die doorbrak met Courtois, De Bruyne en Vossen.

  Dan is het in de situatie waarin Genk zich al een jaar bevindt en met de zeer gespannen verhouding met de supporters een hele goeie zaak dat jonge spelers opstaan.

  We gaan na een paar wedstrijden nog niet zeggen dat ze klaar zijn om de top te bestormen en ze zullen meedoen voor Europees voetbal. Maar het is in elk geval hoopgevend dat Genk een goeie thuiswedstrijd speelt - vooral dan in de tweede helft - met zoveel jonge jongens in de ploeg en dat de supporters zich daarmee kunnen identificeren.

  Peter Vandenbempt