• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vanden Borre: "We speelden als dikke nekken. Sorry"

  Vanden Borre: "Ik heb als ancien niet het voortouw genomen."

  Anderlecht heeft zaterdag een pijnlijke nederlaag geleden bij Charleroi. Anthony Vanden Borre ging mee tenonder: "Charleroi heeft ons een lesje geleerd. Als we dit soort matchen licht opnemen en spelen als "dikke nekken", dan wordt het heel moeilijk voor ons", zegt de rechtsback.

  Besnik Hasi verloste Vanden Borre iets na het uur uit zijn lijden, de 3-1-eindstand stond toen al op het bord. De Rode Duivel gunde zijn vervanger Kawaya geen hand bij de wissel en haastte zich meteen naar binnen.

  Na de match stak Vanden Borre bij Sportweekend de hand in eigen boezem. "We hebben ons niet maximaal ingezet en speelden als dikke nekken. Dan zie je wat er kan gebeuren."

  "Het hele team was heel slecht, ik was heel slecht. Ik neem de verantwoordelijkheid van deze nederlaag op mij. Het is niet de jeugd die in de fout is gegaan. De anciens moeten het voortouw nemen en dat heb ik niet gedaan."

  "Ik wil me excuseren voor wat mijn slechtste match was sinds ik terug ben bij Anderlecht. Excuses aan de staf, de fans en ook aan Kawaya. Ik liep hem gewoon voorbij bij mijn vervanging. Dat is een uiting van frustratie die niet kan. Kawaya had niets te maken met de slechte prestatie op het veld."

  "We moeten reageren door hard te werken en de voetjes op de grond te houden. We hebben tegen Charleroi gezien wat er gebeurt als we de tegenstander te licht opnemen. Dan gaat het niet."