• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van der Plaetsen strijdvaardig: "In de zomer sta ik er weer"

  Thomas Van der Plaetsen straalde bij de uitreiking van de Gouden Spike.

  Laureaat Thomas Van der Plaetsen was met zijn kale hoofd een opvallende verschijning op het Gala van de Gouden Spike. "Dit is een tof moment in deze zware periode", zegt Van der Plaetsen aan Sporza.

  Het hoofd van Thomas Van der Plaetsen stond de voorbije weken niet naar atletiek, maar wel naar zijn gevecht tegen de teelbalkanker. Toch maakte hij een opgewekte indruk op het stadhuis van Brussel.

  "Deze trofee stemt mij gelukkig. Het is een tof moment in deze zware periode", zegt Van der Plaetsen. "Zo'n prijs werkt ook extra motiverend. Ik hoop hier nog een aantal keer te staan."

  "Ik ben nog volop aan het herstellen van mijn chemokuur. Ik probeer intussen nog lichtjes te bewegen om mijn lichaam toch in vorm te houden."

  "Ik voel me dag na dag beter en daar ben ik dankbaar voor. Zodra ik mij weer gezond voel, vermoedelijk vanaf begin volgend jaar, begin ik weer met trainen. Ik heb het gevoel dat ik vanaf de zomer weer een degelijk niveau zal hebben, dat ik er weer zal staan."

  "Het zal misschien moeilijk zijn om na deze periode acht maanden later nóg beter te presteren. Maar als ik weer op niveau kan komen, is dat een springplank voor de Spelen in Rio."