• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Speeldag 16: West-Vlaamse burenruzie, een verloren zoon en een koude douche

  Chevalier vierde enthousiast de overwinning tegen zijn ex-club.

  De terugronde in de hoogste voetbalklasse is ingezet. Naar goede gewoonte was er weer heel wat te beleven op en naast het veld. Wij selecteerden onder meer de gespannen sfeer tussen Zulte Waregem en Kortrijk, het slaan en zalven van het Genkse publiek en een schoonheidsfoutje in de Ghelamco Arena.

  Kortrijk - Zulte Waregem 3-1

  West-Vlaamse burenruzie

  Het duel tussen de West-Vlaamse buren van KV Kortrijk en Zulte Waregem is altijd beladen, maar afgelopen weekend liepen de emoties wel heel hoog op.

  Kortrijk-speler Teddy Chevalier scoorde niet, maar liet zich wel op een andere manier opvallen. Chevalier heeft een verleden bij Zulte Waregem en zag de nederlaag van zijn ex-club duidelijk als een persoonlijke overwinning. Hij vierde de zege van Kortrijk met obscene gebaren op de bank en tussen de spionkop.

  Racing Genk - KV Mechelen 3-0

  Genkse supporters slaan en zalven

  Na winst tegen KV Mechelen staat Racing Genk opnieuw in de top zes, op amper zes punten van leider Club Brugge. Ook de relatie met de eigen supporters gaat opnieuw de goede kant op, maar dat gaat niet zonder slag of stoot.

  Woelwater Okriasjvili werd opnieuw in de armen gesloten. De Georgiër maakte zijn rentree, werkte hard en sloot zijn invalbeurt af met een wederzijds applaus bij zijn vervanging. Het verschil met Mboyo was groot. De spits kreeg opnieuw het stadion over zich na zijn vele ongelukkige acties.

  AA Gent - Cercle Brugge 4-0

  Oeps, foute timing

  AA Gent won overtuigend van Cercle Brugge, maar helemaal vlekkeloos verliep de wedstrijd niet. Bij het begin van de tweede helft trad een sproeier op het veld onbedoeld in werking. Lepoint probeerde het ding zelf terug in de grond te stampen. Een koude douche was zijn deel.

  Club Brugge - Waasland-Beveren 4-2

  Simons kan dus toch missen

  Club Brugge won niet zonder moeite van Waasland-Beveren. Timmy Simons maakte de 2-1 vanop de stip. Enkele minuten later miste de aanvoerder van Club Brugge een nieuwe penalty. Het is pas de tweede keer in 34 pogingen in de Belgische eerste klasse dat Simons een penalty mist.

  Charleroi - Anderlecht 3-1

  Discussie tussen Tielemans en Mitrovic bis

  Anderlecht is zijn leidersplaats kwijt aan Club Brugge na verlies tegen Charleroi. In het nevenklassement discussiëren op het veld blijft paars-wit wel bovenaan staan. 

  Net als tegen Gent gingen Tielemans en Mitrovic opnieuw verbaal -een beetje- in de clinch bij een vrije trap. Mitrovic wou hem trappen, maar Tielemans claimde de bal en liet zien waarom.