• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Nys: "Blij dat dit weekend voorbij is"

  Sven Nys verloor in Francorchamps zijn leidersplaats in de Superprestige

  Sven Nys is gisteren onmiddellijk na de finish in Francorchamps naar zijn camper teruggekeerd. Met een 15e plaats in de WB-race in Koksijde en een 8e plaats in de Superprestige-manche in de Ardennen kende de Belgische kampioen niet meteen zijn beste weekend. "Lichaam nu laten uitzieken zodat ik weer kracht heb in de benen", zo twittert hij.

  "Van zodra de koers (in Francorchamps) openbrak, kon ik het tempo niet meer volgen", gaf Nys nog wat meer uitleg in de Mediahuis-kranten. "Achteraf bekeken had ik beter niet gereden in Koksijde, maar ik voelde me niet ziek genoeg om verstek te laten gaan."

  Nys zat drie dagen noodgedwongen aan de antibiotica door een infectie aan de luchtwegen. Hij wijt zijn terugval dan ook daar aan. Van enig verband met zijn leeftijd wil hij niet horen. "Vorige week in Gavere was ik ook al 38 en precies zoals ik wilde zijn: sterk en heel tevreden met de conditie."