• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Knieproblemen remmen kunstschaatser Hendrickx af

  Jorik Hendrickx werd op de Spelen van Sotsji 16e.

  Net nu het kunstschaatsseizoen zich op gang trekt, moet Jorik Hendrickx een tijdje rusten. "De pijn aan mijn knie op training is niet meer te verdragen." Hendrickx ondergaat een paar dagen onderzoeken om te kijken wat er aan de hand is.

  Jorik Hendrickx werd begin 2014 16e op de Olympische Spelen. Dit seizoen had de 22-jarige opvolger van Kevin Van der Perren een stap vooruit willen zetten. Maar een knieblessure gooit roet in het eten.

  "Ik heb al sinds september last van mijn patellapees", zegt Hendrickx. "Door kinesitherapie was die blessure onder controle, maar daar kwam nu nog iets bij."

  "Momenteel onderga ik onderzoeken in het ziekenhuis van Herentals. Een diagnose moet nog gesteld worden. Pas dan zal duidelijk worden hoe lang ik moet revalideren."

  "Het is niet zo erg dat ik voor het einde van mijn carrière vrees, maar misschien wel voor de grote afspraken van dit jaar. Jammer, want ik had heel de zomer hard getraind."

  "Ik trainde keihard op viervoudige sprongen en merkte de progressie. Wellicht komt de overbelasting aan mijn knie daarvan. Kunstschaatsen vergt veel van je lichaam."

  Door de afzegging van Hendrickx viel het BK kunstschaatsen andermaal in het water. Bij de mannen was er geen enkele deelnemer, bij de vrouwen won Kaat Van Daele, als enige deelneemster, het goud. "Het is al het derde jaar dat ik het BK door pech moet laten schieten. Het lijkt wel vervloekt."