• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Hull-coach: "Begrijp reactie Vertonghen niet"

  Vertonghen (archieffoto) was de gebeten hond voor Hull City.

  Tottenham veroverde gisteren met veel moeite de drie punten bij Hull City. Het kantelpunt in de wedstrijd was de rode kaart voor Hull-speler Ramirez, die niet kon weerstaan aan de provocatie van Jan Vertonghen. Voor Hull-coach Steve Bruce was de Rode Duivel de kop van Jut.

  Na 50 minuten moest Gaston Ramirez, bij een 1-0-stand in het voordeel van zijn ploeg Hull City, vroegtijdig naar de kant. Een sluwe Jan Vertonghen bracht Ramirez ten val met een subtiele duw en de Hull-middenvelder trapte na.

  Vertonghen ging gretig tegen de grond en zag hoe de lijnrechter al even gretig met zijn vlag stond te zwaaien: Ramirez werd naar de kant gestuurd en zag Hull daarna in mekaar stuiken.

  Na de match was de rode kaart dan ook het gespreksonderwerp bij Hull-coach Steve Bruce. "Vertonghen is een sterke verdediger, maar hij ligt op de grond alsof hij hard geraakt is", foeterde Bruce bij onder meer de BBC.

  "Ramirez raakt zijn rug. Ik kan niet begrijpen dat Vertonghen daardoor op de grond valt. Als ik als centrale verdediger zo zou neergaan, zou ik heel ontgoocheld zijn."

  Maar Bruce was ook niet tevreden over de tussenkomst van de scheidsrechter en zijn assistent. "Het was geen gewelddadig gedrag. Alleen de lijnrechter had het gezien. Waarom zegt hij niet aan de scheidsrechter dat het misschien gewoon geel was? Zij volgen de letter van het reglement. Maar de tussenkomst veranderde wel het spel."