• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ferreira Carrasco: "Ik heb stabiliteit gevonden in Monaco"

  Ferreira Carrasco viert 1 van zijn 2 competitiegoals.

  Yannick Ferreira Carrasco is een van de draaischijven bij de Franse topclub Monaco. Onze 21-jarige landgenoot heeft zijn draai duidelijk gevonden in het prinsdom. "Nu alleen nog meer scoren", kaart hij een werkpunt aan.

  Woensdag verdedigt Monaco zijn tweede plaats in poule C van de Champions League op bezoek bij groepsleider Leverkusen. Yannick Ferreira Carrasco is niet weinig ambitieus.

  "Alles of niets is het zeker niet. Er zijn nog twee wedstrijden. Het komt er op neer of Leverkusen of Zenit te verslaan. Maar we gaan naar Duitsland om te winnen, dat is zeker, ook al wordt het zeker geen gezondheidswandeling."
   
  Ferreira Carrasco wordt steeds bepalender voor Monaco. "Ik voel me goed in mijn vel, fysiek en mentaal. Mijn contractverlenging aan het begin van het seizoen heeft voor stabiliteit gezorgd. Ik krijg vertrouwen van het bestuur en de coach en probeer hun gelijk te bewijzen."

  "Of ik het gevoel heb dat ik meer gewicht op mijn schouders heb? Niet echt. Ik vind voetbal plezant, het blijft mijn passie. Een assist geven, een verdediging openbreken, een goal maken: dat is mijn stijl."

  Het gaat Monaco intussen niet echt voor de wind in de Ligue 1. Na acht speeldagen staat de club achtste, op elf punten van leider Marseille. "We zijn niet efficiënt genoeg. Ik zelf ook niet", zegt Ferreira Carrasco.

  "Ik krijg veel kansen om te scoren, maar de goals komen er nog te weinig uit. Daardoor ga je op den duur te veel forceren en stuur je je eigen organisatie in de war. Maar het dubbeltje zal wel eens naar de andere kant rollen, daar hoef je niet aan te twijfelen."