• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ferrari ontslaat zijn teambaas na een echt rampseizoen

  Ferrari wil in 2015 beter doen.

  Marco Mattiacci, pas zeven maanden in dienst, heeft de bons gekregen als opperhoofd van Ferrari. Maurizio Arrivabene van een tabaksfabrikant volgt hem op. "We hebben iemand nodig die niet alleen het abc van Ferrari kent maar ook goed kan besturen."

  Marco Mattiacci was nog maar zeven maanden aan de slag bij Ferrari. In april nam hij het roer over van Stefano Domenicali, maar onder zijn leiding beleefde de Italiaanse renstal een rampseizoen.

  In de WK-eindstand moet voormalig wereldkampioen Fernando Alonso vrede nemen met de zesde plaats, Kimi Räikkönen geraakte niet verder dan de twaalfde stek. Dat leverde Ferrari bij de constructeurs slechts een vierde plaats op. Voor het eerst sinds het seizoen 1993 slaagde de renstal er niet in om een Grote Prijs te winnen.

  Maurizio Arrivabene is sinds vandaag de nieuwe man die de lijnen mag uitzetten. Arrivabene is de vicevoorzitter van tabaksfabrikant Philip Morris, een van de belangrijkste sponsors van Ferrari, en zit ook in de raad van bestuur van voetbalclub Juventus.

  "We zijn op een scharniermoment in de F1 en ons team aanbeland", klinkt het bij Ferrari. "Op dit moment hebben we iemand nodig die niet alleen het abc van Ferrari begrijpt maar ook een team kan leiden en kan weerstaan aan de hoge vereisten van onze sport."

  Rijderszitjes al ingevuld

  Ferrari trok voor volgend seizoen intussen al Sebastian Vettel aan en hoopt met de viervoudige wereldkampioen als vervanger van Fernando Alonso op beterschap. Kimi Räikkönen behoudt zijn zitje.