• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De leemtes op het palmares van recordbreker Lionel Messi

  Messi viert zijn 253 goal in de Spaanse competitie.

  Lionel Messi is sinds afgelopen weekend weer een record rijker. Met 253 doelpunten is hij topschutter aller tijden in de Primera Division. Maar alles kan beter. Deze prijzen en records blijven nog over voor de geniale Argentijn.

  Wereldbeker

  De grootste leemte op het palmares van Messi is ongetwijfeld een wereldtitel. De laatste keer dat Argentinië wereldkampioen werd in 1986 was Messi nog niet eens geboren.

  Zijn beste resultaat in het shirt van Argentinië op een WK was de finale dit jaar in Brazilië. Messi werd gekozen tot speler van van het toernooi, maar kon zijn land geen derde titel bezorgen.

  Copa America

  Ook de Copa America heeft Messi nog niet op zijn palmares staan. Argentinië won al 14 keer het kampioenschap voor Zuid-Amerikaanse landen, maar de laatste keer dateert al van 1993. Messi was toen zes jaar oud.

  De laatste finale van de Copa America die Argentinië speelde was in 2007. Messi begon toen in de basis, maar ging met zijn land ten onder tegen Brazilië: 3-0.

  Topschutter Argentinië

  Messi  jaagt ook nog op de titel van topschutter van zijn land. Het record is voorlopig in handen van de legendarische Gabriel Batistuta. Batistuta scoorde 56 keer in 78 wedstrijden voor zijn land. Messi zit na 96 interlands aan 45 goals.

  Ter vergelijking: Diego Maradona had 91 wedstrijden nodig voor 34 doelpunten.

  Hattricks in de Primera Division

  Messi scoorde afgelopen zaterdag zijn 19e hattrick in de Spaanse competitie. Een indrukwekkend cijfer, maar niet genoeg voor een record. Cristiano Ronaldo, Alfredo Di Stefano en Telmo Zarra maakten in totaal 22 hattricks in de Primera Division.

  Topschutter in de Champions League

  Tot vorig seizoen was Messi nog in het bezit van het record aantal doelpunten in één Champions League-campagne, maar Ronaldo snoepte hem dat record af. De Portugees scoorde vorig seizoen 17 keer voor eindwinnaar Real Madrid. Messi bleef in het seizoen 2011-2012 steken op "maar" 14 goals.

  Alle 253 doelpunten van Messi in de Primera Division

  Zo keek Messi naar zijn eigen eerbetoon