• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Van Aert is te goed om op deze wereld rond te lopen"

  Terwijl het met Sven Nys, mogelijk voor even, wat minder gaat, lijkt met Wout van Aert een nieuwe topper opgestaan. Michel Wuyts en Paul Herygers zijn alvast lyrisch na de demonstratie van Van Aert in Koksijde.

  "Ik had in Koksijde het gevoel: dit is het omslagpunt. Hier begint een nieuw luik in de geschiedenis", zegt Michel Wuyts in zijn analyse voor Sporza.

  "Er is een nieuwe bladzijde omgedraaid en daarop staat met dikke letters: Wout van Aert. Het is de eerste bladzijde van een interessant nieuw boek, om de volgende jaren te blijven lezen."

  "Van Aert heeft de tegenstand volledig platgeduwd. Het was een demonstratie zoals je die ook zag bij de debuterende Nys en Wellens."

  "Het is een raspaardje met een grote motor. Dit is de kroonprins, dit is de toekomst", komt Wuyts superlatieven te kort.

  Herygers: "Dit is het mooiste wat mij kon overkomen"

  Paul Herygers is net als Wout van Aert afkomstig uit Lille. Hij was erg geëmotioneerd, ook al omdat Van Aert met zijn zegegebaar een knipoog gaf naar de legendarische viering van Herygers bij zijn wereldtitel.

  "Hier zijn geen woorden voor. Dit is het mooiste wat mij kan overkomen. Dat ik dat op mijn 52e verjaardag nog mag meemaken. Ik word er emotioneel van."

  "Van Aert kan op verschillende omlopen uit de voeten. Hij is eigenlijk volmaakt, misschien wel te goed om op deze wereld rond te lopen."

  "En hij kan ook nog eens sprinten. Ze zullen een probleem hebben met hem, maar ze zullen het kunnen aanvaarden, want het is een lieve jongen."

  "Er is toch nog marge bij Van Aert"

  Herygers vreest dat het misschien iets té snel gaat voor Van Aert. "Hij en Mathieu van der Poel hebben een paar stappen overgeslagen in hun groeiproces. Nu ze ervan geproefd hebben, zullen ze nog amper bij de beloften willen rijden."

  "Ik hoop dat ze met de voeten op de grond blijven en toch nog een normale jeugd krijgen. Er is wel nog marge bij Van Aert en dat is ook nodig. Maar hij en zijn entourage weten heel goed waar ze mee bezig zijn."