• home
 • video
 • pas verschenen

  Tegenstander Lokeren geeft Halilhodzic de bons

  Vahid Halilhodzic kreeg Trabzonspor niet op de rit.

  Het avontuur van Vahid Halilhodzic bij Trabzonspor heeft niet lang geduurd. De Bosniër, met Algerije nog aan het werk tegen België op het WK, kon in de competitie maar één keer winnen met zijn Turkse club.

  Vahid Halilhodzic zat al een tijdje op een wankele stoel bij Trabzonspor. De resultaten in de Europa League vielen nog wel mee - zo behaalde hij 4 op 6 tegen Lokeren - maar die in de Turkse competitie waren ondermaats.

  Met slechts één zege in acht wedstrijden stond Halilhodzic op de twaalfde plaats. Onaanvaardbaar, zo vond het bestuur: de 61-jarige Bosniër mag, voor de tweede keer al bij Trabzonspor, zijn biezen pakken.

  In juli had Halilhodzic nochtans nog een tweejarig contract getekend. Daarvoor was de flegmatieke trainer bondscoach van Algerije, met wie hij op het WK de Rode Duivels bekampte.

  Trabzonspor stelde ook al meteen de opvolger van Halilhodzic voor. Ersun Yanal werd afgelopen seizoen kampioen met Fenerbahçe.