• home
 • video
 • pas verschenen

  Supportersfederatie Cercle dient klacht in tegen politie

  "We staan bekend als de braafste supporters van het land."

  De supportersfederatie van Cercle Brugge is onthutst over de gewelddadige manier waarop de politie een klein opstootje de kop probeerde in te drukken in de match tegen KV Mechelen. "We dienen een klacht in."

  De poppen gingen aan het dansen toen een beschonken supporter van Cercle Brugge een bekertje bier gooide naar het vak van KV Mechelen. Toen de politie in burger hem veel geweld wegtrok, probeerden zijn vrienden verhaal te halen.

  De agenten voelden zich bedreigd en begonnen daarop volgens omstanders wild met pepperspray te spuiten. Hierbij troffen ze ook enkele tieners en een steward.

  De supportersfederatie van Cercle kan er niet om lachen. "Onschuldige mensen, die bekend staan als de braafste supporters van het land, worden bespoten met pepperspray", zegt voorzitter Johan Deseure. "We dienen een klacht in."

  Enkele supporters werden ook opgepakt en zij lieten al weten ook een klacht in te dienen bij het Comité P, de afdeling die intern toezicht houdt bij de politie.