• home
 • video
 • pas verschenen

  Carton blijft veterane Dejaeghere voor in Mol

  Louise Carton mocht een feestje bouwen aan het Zilvermeer.

  Verrassing in het veldlopen: Louise Carton heeft de Crosscupmanche in Mol naar haar hand gezet. Bij de mannen was de overwinning voor de Nederlander Dennis Licht.

  Dennis Licht was aan het Zilvermeer sneller dan Abdelhadi El Hachimi en Pieter-Jan Hannes. El Hachimi was na een slechte start en een lange inhaalrace nog komen aansluiten bij koplopers Licht en Hannes, maar toen de Nederlander Licht een versnelling plaatste, moesten de twee Belgen eraf.

  "Het voelde aan alsof ik een marathon aan het lopen was. Ik kon blijven doorgaan vandaag", lachte een gelukkige Licht na zijn overwinning.

  Bij de vrouwen was de overwinning in het Molse zand voor Louise Carton, die topfavoriete Veerle Dejaeghere voorbleef. Dejaeghere (41) is gepokt en gemazeld in de Crosscup, die ze al twaalf keer op zak stak. Een record, maar aan het Zilvermeer in Mol had ze in de slotfase geen antwoord op een versnelling van Carton.

  In de Relays - twee weken geleden - waren de rollen nog omgedraaid: toen mocht AVR (het team van Dejaeghere) juichen voor de ploeg van Carton.

  Uitslagen:

  Mannen:

  1. Dennis Licht (Ned)
  2. Abdelhadi El Hachimi
  3. Pieter-Jan Hannes
  4. Mohamed Beirouk (Mrt)

  Vrouwen:

  1. Louise Carton
  2. Veerle Dejaeghere
  3. Martina Tresch (Zwi)
  4. Sofie Van Accom
  5. Imana Truyers