• home
 • video
 • pas verschenen

  "De Bilde en Ceulemans zongen urenlang carnavalsliedjes"

  Loridon: "Stop met Bryan Lynch "meneer Clijsters" te noemen."

  Ex-basketbalspeler Pieter Loridon wrijft zich in de handen nu Aalstar hoge toppen scheert in de basketbalcompetitie. "De sfeer in Aalst is iets magisch", zegt Loridon in De Zevende Dag. "Ik krijg er kippenvel van."

  Pieter Loridon verdiende in een vroeger leven zijn strepen als basketbalspeler bij onder andere Aalstar en de Antwerp Giants. "Aalst heeft nu een uitstekende trainer (Brad Dean, red), maar ik vind het flagrant dat Limburg United nu helemaal bovenaan staat", vertelt Loridon.

  Limburg United speelt pas sinds dit seizoen in de hoogste klasse en wordt gecoacht door Bryan Lynch, de echtgenoot van Kim Clijsters. "Maar stop met Lynch "meneer Clijsters" te noemen."

  "Bryan was een heel goede basketbalspeler en heeft het potentieel om een topcoach te worden in België. Hij haalde een aantal spelers naar Limburg die bij de Giants niet aan de bak kwamen. Maar nu presteren ze wél. Er ligt hier een grote toekomst voor hem."

  "Dat Aalstar ook in de bovenste regionen vertoeft, is voor mij geen verrassing. Ik krijg er kippenvel van als ik hen nu zo goed zie spelen. Die sfeer in Aalst is echt iets magisch. Aalst is een stad die leeft voor de sport."

  "Ik herinner me nog dat Jan Ceulemans (foto) en Gilles De Bilde tijdens mijn eerste match bij Aalst daar ook rondliepen door het voetbal. Uren na de wedstrijd stonden ze nog carnavalsliedjes te zingen. Zodra de sfeer top is in Aalst, moet er rekening gehouden worden met dat team."

  "Belgen, zeg tegen de Amerikanen: "Ik ben even goed""

  Enkele jaren geleden predikte Loridon voor meer Belgen tussen de lijnen in de nationale competitie. "Of de situatie verbeterd is? De Belgen krijgen nu meer kansen."

  "Maar er spelen nog altijd veel derderangsbuitenlanders die niet beter zijn dan onze landgenoten. Het wordt tijd dat de Belgen lef tonen en zeggen tegen die Amerikanen: "Wij kunnen even goed basketbal spelen als jullie." Want de Belgische spelers hebben echt wel veel in hun mars."