• home
 • video
 • pas verschenen

  Schotte: "Vidarsson blijft coach tot einde seizoen"

  Frans Schotte keert na drie jaar terug als voorzitter van Cercle.

  Frans Schotte is zijn tweede periode als voorzitter van Cercle Brugge begonnen met een gelukkige draw bij KV Mechelen. "Mechelen was beter, maar het is wel 1-1", gaf hij toe aan Sporza. Hij volgde deze week Paul Vanhaecke op, de man die hem drie jaar geleden verving. "Maar je moet niet verwachten dat er nu snel veel gaat veranderen."

  Schotte treedt opvallend weer op de voorgrond bij de geplaagde vereniging: "Ik was nog actief bij Cercle, maar slechts op een laag pitje. Toen bleek dat er nood was aan een vervanger voor Paul Vanhaecke, was ik daar. Maar je moet niet verwachten dat er nu snel veel dingen gaan veranderen."

  Cercle bengelt onderaan met 1 punt meer dan Lierse. “Het belangrijkste is nu dat we één team vormen met de spelers, technische staf en bestuur. We gaan in elk geval door met deze groep tot aan de winterstop, dat is evident. Of er tijdens de wintertransferperiode spelers moeten bij komen, zien we dan in samenspraak met de technische staf.”

  Schotte steunt alvast Arnar Vidarsson, die enkele weken geleden Lorenzo Staelens kwam vervangen, maar de trein ook niet op de rails krijgt met een 4 op 15. "Hij blijft in elk geval als coach tot het einde van dit seizoen. Hij is een jonge coach die we alle kansen en onze steun moeten geven."

  Cercle stal eigenlijk een punt in Mechelen, dat hopen kansen had. "Ik ben daarnet in de kleedkamer geweest, maar heb enkel de groep gefeliciteerd. We moeten eerlijk zijn, Mechelen was beter, maar op het scorebord prijkt wel 1-1. We zijn tegenwoordig beter op verplaatsing, dat is een goed signaal aangezien onze volgende wedstrijd op Gent is."