• home
 • video
 • pas verschenen

  Rosberg pakt zijn tiende pole van het seizoen in Sao Paolo

  Nico Rosberg veroverde zijn tiende pole dit seizoen.

  Nico Rosberg start zondag vanaf de pole in de Grote Prijs in Brazilië. De Duitser was een fractie van een seconde sneller dan zijn Mercedes-ploegmaat Lewis Hamilton. Felipe Massa en Valtteri Bottas starten morgen vanaf de tweede rij.

  Er werd lang gespeculeerd over het weer in Sao Paolo, maar de weergoden waren de F1-rijders goed gezind. Op het droge circuit bleef Nico Rosberg WK-leider Lewis Hamilton nipt voor. Het verschil bedroeg amper 33 duizendsten van een seconde.

  Mercedes domineert dus opnieuw de eerste startlijn. Thuisrijder Felipe Massa was de beste van de rest. Hij bleef zijn Williams-ploegmaat Bottas voor.

  De Grote Prijs van Brazilië is de voorlaatste van het seizoen.