• home
 • video
 • pas verschenen

  Marokko wil Africa Cup 2015 niet organiseren

  Nigeria won in 2013 de Afrika Cup.

  Wordt de Africa Cup van 2015 geannuleerd? Het toernooi zou normaal gezien moeten plaatsvinden in Marokko, maar Marokko vraagt om uitstel door het ebolavirus. Volgende week zal de Afrikaanse Voetbalconfederatie (CAF) een beslissing nemen.

  De Africa Cup wordt - in principe - van 17 januari tot 8 februari 2015 georganiseerd. Maar het ebolavirus dreigt roet in het eten te gooien. Marokko, dat de Africa Cup moet organiseren, had eerder al gevraagd om het toernooi uit te stellen. Het land vreest dat het, onder meer door de komst van supporters, ook een slachtoffer zal worden van het dodelijke virus.

  Maar de Afrikaanse Voetbalconfederatie (CAF) ging niet in op dat voorstel. "Een wijziging van de kalender van de Africa Cup is niet aan de orde", klonk het een maand geleden.

  De CAF had Marokko wel een ultimatum gesteld: het gastland moest tijdig laten weten of het zou instaan voor de organisatie. Maar de Marokkaanse regering laat weten dat het die deadline niet gehaald heeft en de Afrika Cup niet wil organiseren in 2015.

  "Na uitvoerig overleg heeft Marokko gevraagd om het toernooi uit te stellen tot 2016", meldt de Marokkaanse minister van Sport. "Marokko is op sportief en logistiek vlak klaar om de Africa Cup te organiseren. Maar door ernstige medische redenen is onze vraag tot uitstel terecht."

  Het is nog onduidelijk of het toernooi een jaar uitgesteld wordt, of er een ander gastland wordt gezocht. Volgende week zal de Afrikaanse Voetbalconfederatie op een meeting in Caïro wellicht een beslissing nemen.