• home
 • video
 • pas verschenen

  Hasi: "Gent speelt graag de underdog"

  Hasi staat zondag voor een zware klus in de Ghelamco Arena.

  Na de stunt tegen Arsenal staat Anderlecht morgen met getrokken messen tegenover AA Gent. "De grote uitdaging? Spelen in de competitie zoals in de Champions League", zegt Besnik Hasi.

  "Arsenal heeft ons een boost gegeven", vertelt Anderlecht-coach Hasi in Het Nieuwsblad. "Wij willen morgen op dezelfde manier doorgaan."

  "We hebben een jonge ploeg waar soms veel van verwacht wordt. Soms te veel, maar we zijn goed gerecupereerd. De grote uitdaging is nu de kwaliteit die we in de Champions League getoond hebben ook in de competitie te brengen."

  "Dat we zondag de herfsttitel kunnen veroveren? Dat is onbelangrijk. De enige titel die telt, is die op het einde van het seizoen. Maar we willen natuurlijk wel op kop blijven. Het wordt geen sinecure tegen Gent, dat ervan houdt om in de rol van underdog te kruipen."

  Hasi moet het tegen Gent wel rooien zonder een rist geblesseerden. "Elke morgen stond ik op en bad ik dat Mbemba of Defour niet zouden geblesseerd geraken. En net zij vallen uit. Maar we zoeken naar oplossingen."

  "Dendoncker (foto) speelt heel graag als middenvelder. En achteraan deed Kljestan het meer dan behoorlijk tegen Arsenal."

  Vanhaezebrouck: "Gent kan nooit kampioen worden"

  Gent-coach Hein Vanhaezebrouck verwacht een duel op scherp van de snede. "Anderlecht is kwetsbaarder in kleine wedstrijden, maar in topwedstrijden staan ze er altijd", zegt Vanhaezebrouck in Het Laatste Nieuws. 

  "Anderlecht zal altijd groter zijn dan Gent. In principe kunnen wij nooit kampioen worden, maar je weet nooit wanneer de omstandigheden even meezitten..."