• home
 • video
 • pas verschenen

  Gilbert wordt vijftiende in zijn eerste estafettecross

  "Veldrijden is een oude passie van mij."

  Philippe Gilbert is samen met zijn BMC-ploegmaat Danilo Wyss 15e geworden in de veldrit in het Zwitserse Estavayer-le-Lac. "Het was een plezante ervaring, maar ik beheers de techniek niet meer."

  In de eerste editie van de Zwitserse cross namen verschillende veldritkoppels het op een bijzonder spectaculair parcours tegen elkaar op. Terwijl de ene aan de bak moest, kon de andere uitrusten. 

  Gilbert trok ten strijde met zijn BMC-ploegmaat Wyss. "Het was voor mij de eerste keer dat ik zo'n koppelwedstrijd reed. Vooral de eerste twee minuten na de aflossing was het lastig, omdat je hartslag dan echt de hoogte ingaat, daarna viel het wel mee."

  Gilbert finishte uiteindelijk op één ronde van winnaars Lars Forster en Michi Wildhaber. "Het was een zeer technisch parcours. Heel veeleisend, niet alleen fysiek. Het was niet gemakkelijk koersen."

  Toch was de renner tevreden. "Veldrijden is een oude passie van mij. Normaal mogen we van de ploeg niet deelnemen aan zo'n wedstrijden, maar dit was een uitzondering. Ik merkte wel dat ik de techniek niet meer in de benen had. Tegen de specialisten die hier aanwezig waren, ben ik maar klein bier, maar het was plezant."