• home
 • video
 • pas verschenen

  De Bie: "Dit EK overtreft mijn verwachtingen"

  Rudy De Bie was heel tevreden met de Belgische prestaties.

  Bondscoach Rudy De Bie kan na het EK veldrijden met een koffer vol medailles naar België terugkeren. De Belgen veroverden 3 Europese titels en pakten ook nog eens 2 zilveren medailles. De Bie glunderde uiteraard na de succestocht in Duitsland.

  "Dit EK overtreft mijn verwachtingen", opende De Bie zijn analyse. De Belgen pakten met Wout van Aert (beloften), Eli Iserbyt (junioren) en Sanne Cant (dames) 3 Europese titels. "Vooral het goud voor Sanne Cant is een unicum. Het is de eerste medaille voor een Belgische vrouw op het EK."

  "Iedereen was aan elkaar gewaagd. De wedstrijd zat eventjes op slot, maar Sanne was heel sterk. De manier waarop ze die titel pakt, is echt wel straf. Ze heeft er voor gestreden. Dit is historisch. Ook de 5e en 6e plaats van Van Loy en Verschueren stemmen me tevreden. Dat betekent veel voor de vrouwencross."

  Wout van Aert en Eli Iserbyt maakten bij de beloften en de junioren hun favorietenrol waar. "Je moet het als grote favoriet wel nog altijd klaarspelen", zegt De Bie.

  "Ook het zilver voor Jappe Jaspers (junioren) en Laurens Sweeck (beloften) is mooi. Vooral de manier waarop ze geknokt hebben, is prachtig. Maar ik ben zeer blij met wat de volledige selectie gepresteerd heeft. Kijk maar naar de resultaten van de eerstejaarsjunioren, daar mogen we trots op zijn."