• home
 • video
 • pas verschenen

  Ceulemans zoekt ploeg: "Lierse zou ideaal zijn"

  Ceulemans vindt het niveau in de competitie beneden alle peil.

  Club Brugge kijkt zondag Westerlo in de ogen. Twee ex-clubs van Jan Ceulemans, die maar niet een nieuwe job op de kop weet te tikken. "Hadden de play-offs vroeger bestaan, dan was ik een toptrainer geweest", sakkert "Caje".

  Jan Ceulemans is werkloos sinds zijn contract vorig seizoen afliep bij derdeklasser Capellen. "Ik verveel me niet", zegt de 57-jarige Ceulemans in Het Laatste Nieuws. "Maar het zou veel te vroeg zijn om nu al op pensioen te gaan."

  "Ik doe er alles aan om aan een job te raken. Maar de ploegen staan niet in een rij aan te schuiven voor mij. Maar voor wie wel? Franky Van der Elst heeft bijna twee jaar stilgelegen. En waarom willen clubs Glen De Boeck nu niet meer? Toch de kroonprins onder de Belgische trainers."

  "Natuurlijk zou het ideaal zijn als ik trainer van Lierse zou kunnen worden (Ceulemans werd geboren in Lier, red). Zoals het voor een Bruggeling ideaal zou zijn om Club of Cercle te coachen. Maar zo gaat het niet in het voetbal."

  Een avontuur in het buitenland spreekt de "Caje" minder aan. "Twee maanden geleden trok Al Raed (uit Saoedi-Arabië) aan mijn mouw. Maar ik moest meteen beslissen. Bovendien moet je opletten in zulke landen. Kijk maar naar wat Hugo Broos in Algerije overkwam (Broos nam ontslag omdat één van zijn spelers stierf nadat hij geraakt was door een projectiel vanuit de tribunes, red).

  Over Club Brugge:

  "Ik vind ze matig spelen, maar ze zullen sowieso weer meedoen voor de titel. Qua mentaliteit zal het er wel goed zitten. Maar van een ploeg als Club verwacht ik meer. De tegenstander 20 minuten vastzetten met het publiek erachter en voelen dat de goal in de lucht hangt: dat gebeurt nu te weinig."

  Over Westerlo:

  "Het is bijzonder knap wat Van Wijk voorlopig gepresteerd heeft. Veel mensen dachten voor het seizoen dat Westerlo alleen maar tegen de degradatie zou strijden. Ze hebben nu wel pech dat Gounongbe uitgevallen is."

  Over de Belgische competitie:

  "Die is wel spannend, ja. Maar alleen door het systeem van de play-offs. Hadden die vroeger bestaan, dan was ik een toptrainer geweest. Ik heb al veel matchen gezien en ik denk dat de toeschouwers maar zelden met een grote smile naar huis gaan. Ze krijgen geen voetbal te zien."