• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgische junioren veroveren goud en zilver op EK veldrijden

  Eli Iserbyt verloor dit seizoen nog geen enkele veldrit.

  Eli Iserbyt heeft zijn favorietenrol waargemaakt op het EK veldrijden in Lorsch (Dui). Hij claimde zelf het goud en liet het zilver aan landgenoot Jappe Jaspers.

  Zeven keer stond Eli Iserbyt dit seizoen aan de start van een veldrit en zeven keer kwam hij als eerste over de finish. Hij nam ook in Lorsch meteen het heft in handen en reed al na de eerste ronde aan de leiding.

  Achter Iserbyt stopte Jappe Jaspers perfect af. Hij en de Zwitser Johan Jacobs, eigenlijk een halve Belg want met een Belgische vader, kwamen dan ook geen seconde dichterbij.

  In de slotfase schudde Jaspers Jacobs af op weg naar het zilver. De Nederlander Max Gulickx streed met Jacobs om het brons, maar door een val zag hij zijn podiumkansen in rook opgaan.

  Iserbyt volgt op de erelijst bij de junioren Yannick Peeters op. Hij is de vierde Belg die Europees kampioen wordt in die categorie, want ook Vincent Baestaens en Niels Albert deden het hem voor.

  Iserbyt: "Ik voel me dit seizoen heel goed"

  • Eli Iserbyt: "Ik ben trots op deze titel. Al in de eerste ronde sloeg ik een klein kloofje en daarna moest ik gewoon mijn tempo aanhouden. Het werd door een foutje van de jury nog een lang EK: 50 minuten in plaats van 40. Maar gelukkig haalde ik het met een ruime voorsprong. Ik voel me dit seizoen gewoon heel goed. Ik heb opnieuw progressie gemaakt en kies mijn wedstrijden zorgvuldig uit. Morgen (zondag) start ik al in Ruddervoorde. Ik weet niet of mijn ploeg al een Europese trui klaar heeft, anders draag ik mijn Belgische driekleur. Die titel verandert niet veel. Ik blijf met de voetjes op de grond."

  Uitslag EK veldrijden junioren

  01. Eli Iserbyt in 49'35"
  02. Jappe Jaspers op 47"
  03. Johan Jacobs (Zwi) - 51"
  04. Max Gulickx (Ned) - 52"
  05. Simon Andreassen (Den) - 1'13"
  06. Maik van der Heijden (Ned) - 1'18"
  07. Stefano Sala (Ita) - 1'20"
  08. Alessio Dhoore - 1'23"
  09. Jakob Dorigoni (Ita) - 1'28"
  10. Mehdy Henriet (Fra) - 1'37"
  14. Briek Hermans - 2'14"
  21. Tijl Pauwels - 2'47"
  26. Jente Tielemans - 3'05"