• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgische beloften slepen goud en zilver in de wacht op het EK

  Wout Van Aert werd eerder dit jaar ook al wereldkampioen bij de beloften.

  Net als bij de junioren hebben de Belgische beloften de tegenstand versmacht op het EK veldrijden. Wout van Aert won, voor Laurens Sweeck.

  Vooraf werd een tweedstrijd verwacht tussen onze landgenoten Michael Vanthourenhout en Wout van Aert. Halfweg sprongen ze allebei op de goede trein, die uit vijf wagonnetjes bestond.

  Met de Nederlander Godrie en de Fransman Venturini peddelden er twee belangrijke schaduwfavorieten aan boord. Maar toen Van Aert en Vanthourenhout de krachten bundelden, moest de rest passen.

  Door een valpartij zag titelverdediger Michael Vanthourenhout zijn winstkansen in rook opgaan. De jongere broer van Dieter moest de strijd staken, Van Aert was gaan vliegen.

  De Tsjech Skala leek even op weg naar zilver, maar een sterke Laurens Sweeck rolde nog alle ex-vluchtgezellen van Van Aert op in de slotfase.

  Voor Van Aert - de regerende wereldkampioen bij de beloften - is het al de derde triomf in acht dagen tijd. Vorige week zaterdag bleef hij in een tumultueus slot Sven Nys voor op de Koppenberg. Een dag later was hij bij de beloften de sterkste in de "Kuil van Zonhoven". Met Mathieu van der Poel, die morgen de SP in Ruddervoorde rijdt, had hij vandaag wel een concurrent minder.

  Van Aert: "Ik hecht veel belang aan deze trui"

  • Wout van Aert: "De afwezigen (Mathieu van der Poel) hebben ongelijk. Deze trui heeft een grote sportieve waarde en ik schat de titel dan ook hoog in. Het EK heeft minder uitstraling dan het WK, maar puur sportief is het niveau even hoog. Ik hecht veel belang aan deze trui. Dat Mathieu er niet bij was, is jammer. Het is een verre verplaatsing, maar dat geldt voor iedereen die hier start en zondag ook in Ruddervoorde moet fietsen. Al weet ik nog niet of ik morgen start. Ik beslis zondagochtend."

  Uitslag EK veldrijden beloften

  01. Wout van Aert in 47'05"
  02. Laurens Sweeck op 6"
  03. Jakub Skala (Tsj) - 11"
  04. Stan Godrie (Ned) - 15"
  05. Toon Aerts - 17"
  06. Diether Sweeck - 26"
  07. Clément Venturini (Fra) - 28"
  08. Martijn Budding (Ned) - 30"
  09. Daan Soete - 36"
  17. Quinten Hermans - 1'40"
  18. Jens Vandekinderen - 1'50"
  20. Yannick Peeters - 2'15"

  Titelverdediger Michael Vanthourenhout gaf op.