• home
 • video
 • pas verschenen

  Becue: "Ik gun het Fanny Lecluyse van harte"

  Meteen prijs voor Lecluyse op het BK zwemmen in klein bad.

  Zwemster Fanny Lecluyse heeft op het Belgisch kampioenschap in klein bad het Belgische record op de 100m schoolslag tot tweemaal toe verbeterd. Ze dook voor het eerst onder de 1'06" en pakt zo het record af van Brigitte Becue. "Ik gun het haar van harte."

  Tijdens de reeksen in Gent zette Fanny Lecluyse een tijd neer van 1'06"35. Daarmee dook ze al onder het Belgisch record van Brigitte Becue. Die mocht met een tijd van 1'06"87 al sinds 1998 zwaaien met de beste Belgische prestatie op de 100m schoolslag kortebaan.

  In de finale stelde Fanny Lecluyse het record nog wat scherper met 1'05"90. Voor Lecluyse is het al haar vierde Belgische record in klein bad. De 22-jarige zwemster pronkt ook al met nationale recordtijden op de 50m en 200m schoolslag en de 400m wisselslag.

  Lecluyse: "Had record nog niet zo snel verwacht"

  Fanny Lecluyse was heel blij met haar overwinning en met het record. "Ik mikte op het record, maar ik dacht dat het pas voor later dit jaar zou zijn."

  "Tijdens de reeksen pakte ik het record al, dus in de finale was ik niet meer zenuwachtig. Ik miste zelfs twee keer mijn keerpunt, maar uiteindelijk dook ik zelfs onder de 1'06". Dit geeft me vertrouwen. Ik ben heel tevreden."

  "Ik ben momenteel hard aan mijn techniek aan het werken. En dat loont duidelijk. Ik mik op het WK kortebaan in Doha. Daar wil ik nog sneller zwemmen."

  Becue: "Records zijn er om gebroken te worden"

  Brigitte Becue zag op het BK kortebaan hoe haar laatste record van de tabellen gezwommen werd. "Ik zag het al meteen aan de tussentijden. Ik wist dat mijn record zou sneuvelen, maar ben verrast dat het al in de series gebeurde."

  "Ach records zijn er om gebroken te worden. Het werd na 16 jaar ook wel eens tijd. Het was mijn laatste record en ik ben dus wel blij dat ik het gezien heb."

  "Ik ben blij dat het Fanny gelukt is. Ik gun het haar van harte. Ze werkt heel hard en is goed bezig. Bovendien is het ook een West-Vlaamse."