• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Buyten: "Jongeren, geloof in jullie dromen"

  "Ik heb offers gemaakt voor het voetbal, maar ik kreeg veel terug."

  Daniel Van Buyten kreeg gisteren de Trofee voor Sportverdienste toegekend. De ex-Rode Duivel is ontroerd. "Deze prijs betekent veel voor mij. Ik ben trots om Belg te zijn." Van Buyten had ook een boodschap voor de jeugd. "Blijf in je dromen geloven."

  De Nationale Trofee voor Sportverdienste wordt elk jaar uitgereikt door een jury van gerenommeerde sportkampioenen aan een sporter die een opmerkelijke prestatie geleverd heeft. Gisteren viel die eer te beurt aan Van Buyten als erkenning voor zijn hele carrière.

  "Ik ben ontroerd en trots", liet de verdediger weten in een open brief. "Ik heb tijdens mijn carrière veel trofeeën gewonnen. Ook de Champions League, de droom van elke voetballer. Maar deze prijs krijgen raakt me ook heel erg."

  "Ik werd gekozen door de grootste sporters van België. Dat is heel speciaal. Ik ben trots om Belg te zijn en om mijn land te hebben mogen vertegenwoordigen op het hoogste niveau."

  "Ik heb hard gewerkt, dag in dag uit. Maar ik kon van mijn passie mijn werk maken. Ik heb veel offers gemaakt voor het voetbal, maar het heeft me al zo veel meer teruggegeven. Ik heb intens geluk en vreugde gekend tijdens mijn carrière dankzij de steun van de supporters, dankzij jullie glimlach en aanmoedigingen."

  Tot slot had Van Buyten nog een wijze raad voor de jeugd. "Blijf in je dromen geloven. Overstijg jezelf en geef vooral nooit op. Hard werk loont."