• home
 • video
 • pas verschenen

  Rechter spreekt Adriano vrij in drugszaak

  De 32-jarige Adriano: "Ik ben een eerlijk man."

  De Braziliaanse spits Adriano gaat vrijuit in een drugszaak in zijn land. Adriano speelde in 2006 het WK, maar de laatste jaren kwam hij vooral om extrasportieve redenen (feestjes, drank, depressie,...) in het nieuws. De 32-jarige voetballer werd drugshandel verweten, maar de rechter in Rio zag niet voldoende bewijzen.

  De openbare aanklagers beschuldigden Adriano van feiten in verband met drugshandel. Hij zou namelijk een moto gekocht hebben en cadeau gegeven aan een beruchte drugsdealer in de sloppenwijk waar hij opgroeide. Maar dat was niet bewezen, aldus de rechter. Adriano kon bij een veroordeling tien jaar achter de tralies verdwijnen.

  De voetballer zelf noemde de aanklacht "absurd": "Ik ben eerlijk en sta bij niemand in het krijt."

  Ondertussen zijn zijn mooie voetbaljaren van bij Inter, Fiorentina en Parma voorbij. Adriano trok weer naar zijn vaderland, stopte zelfs even met voetballen, maar zou nu toch weer onderhandelen met de Franse tweedeklasser Le Havre.