• home
 • video
 • pas verschenen

  Praet: "Ik wil rustpunt worden voor de ploeg"

  Dennis Praet heeft zich tegen Arsenal een waardevolle nummer tien getoond voor Anderlecht en werd voor het eerst opgeroepen voor de Rode Duivels. Maar het jonge talent van de landskampioen wil nog groeien als leider. "Ik moet meer een "smeerlapke" worden."

  Anderlecht moest het tegen Arsenal stellen zonder Matias Suarez en Steven Defour, waardoor de leidersrol in de schoenen van Praet werd geschoven. Het jonge talent torste de druk, maar hij vindt dat hij nog veel groeimarge heeft.

  "Ik ben vooral nog een leider in mijn spel, niet in het praten", stelde Praet op de persconferentie. "Als ik een leider wil zijn, moet dat beter zijn. Ik ben altijd al een bescheiden jongen geweest, maar in de voetbalwereld mag ik wat stouter zijn. Ik moet meer een "smeerlapke" worden."

  "Tegen Arsenal was ik een belangrijk rustpunt voor de ploeg en daar wil ik nog groeien. Maar zelfs als Defour er is, zal ik altijd proberen om mijn spel te spelen. Ik wil belangrijk zijn voor Anderlecht en mijn verantwoordelijkheid opnemen."

  Over de progressie in zijn spelniveau is Praet wel tevreden. "Technisch ben ik altijd sterk geweest, maar mijn loopvermogen is sterk verbeterd en ook in de duels ben ik krachtiger geworden. Het is een belangrijke stap die ik moest zetten."